Zoon van moordende vader Rowan Baxter die Hannah Clarke in Queensland Street vermoordde, klaagt HAAR ouders aan


De werkloze zoon van moordende vader Rowan Baxter, die zijn vrouw Hannah Clarke en drie jonge kinderen in benzine doopte voordat hij hen levend verbrandde, klaagt haar ouders aan voor een deel van het landgoed van $ 3,6 miljoen van hun dochter.

Isaiah Jesse Rowan Baxter heeft vorige week bij het Hooggerechtshof van Brisbane een zaak aangespannen tegen Lloyd en Suzanne Clarke voor een deel van het vermogen van de vermoorde 31-jarige moeder op grond van het feit dat hij het geld nodig heeft om ‘een toekomst op te bouwen’.

De 23-jarige, die ook leed onder de handen van zijn controlerende vader, ontving $ 4.244 van Rowans pensioen en $ 40.000 aan schadevergoeding voor slachtoffers van misdrijven.

Hoewel de heer Baxter een goede relatie had met Hannah en de Clarkes beschouwt als zijn ‘tweede grootouders’, zei hij dat het bejaarde echtpaar een huis heeft en heeft geprofiteerd van $ 1,5 miljoen aan fondsenwerving.

Isaiah Jesse Rowan Baxter (midden), de werkloze zoon van moordende vader Rowan Baxter (links), die zijn vrouw Hannah Clarke (rechts) en drie jonge kinderen in benzine doopte voordat ze hen levend verbrandden, klaagt haar ouders aan voor een deel van het aandeel van hun dochter. $ 3,6 miljoen landgoed

Isaiah Jesse Rowan Baxter (midden), de werkloze zoon van moordende vader Rowan Baxter (links), die zijn vrouw Hannah Clarke (rechts) en drie jonge kinderen in benzine doopte voordat ze hen levend verbrandden, klaagt haar ouders aan voor een deel van het aandeel van hun dochter. $ 3,6 miljoen landgoed

Baxter heeft vorige week een zaak aangespannen bij het Brisbane Supreme Court tegen Lloyd en Suzanne Clarke (afgebeeld op Hannah’s gedenkteken), waarbij hij beweerde dat zijn ‘tweede grootouders’ een huis bezitten en hebben geprofiteerd van $ 1,5 miljoen aan fondsenwerving – terwijl hij voortdurende psychologische behandeling nodig heeft

‘Mijn relatie met Rowan was mijn hele leven gespannen als gevolg van zijn beledigende en controlerende gedrag jegens mij … en jegens mijn moeder en Hannah’, zei hij in zijn beëdigde verklaring, volgens De koerierspost.

Hij legde uit dat de gewelddadige dood van zijn vader, stiefmoeder en halfbroers en -zussen Aaliyah, 6, Laianah, 4 en Trey, 3, ‘ongelooflijk traumatiserend’ voor hem waren en dat hij gelooft dat hij psychologische behandeling nodig zal hebben voor een leven lang lijden.

Op 19 februari 2019 heeft Rowan Hannah en zijn kinderen in een hinderlaag gelokt tijdens hun ochtendschooldag op Camp Hill in Brisbane toen hij in de auto sprong, hen met brandstof bedekte en ze in brand stak.

De laffe vader van vier kinderen pleegde zelfmoord terwijl hij probeerde te voorkomen dat heroïsche buren zijn schreeuwende kinderen zouden redden, die omkwamen terwijl ze vastzaten in hun autostoeltjes.

Hannah Clarke (op de foto met de kinderen Trey, Aaliyah en Laianah) werd vermoord door haar vervreemde echtgenoot Rowan Baxter, die op sociale media laster over haar plaatste

De heer Baxter (foto), die 12 was toen Rowan en zijn moeder uit elkaar gingen, zei ook dat hij na de tragedie de familiehond Savannah in huis nam en tot nu toe $ 3.500 aan dierenartsrekeningen heeft betaald

Als voormalig speler van de New Zealand Warriors in de NRL, onderwierp Baxter zijn vrouw aan jarenlang misbruik voordat hij haar en haar kinderen uiteindelijk vermoordde in een aanval die Australië schokte.

‘Ik geloof dat ik de rest van mijn leven zal blijven lijden’, zei hij tegen de rechtbank, eraan toevoegend dat hij een rechtszaak had aangespannen om te helpen ‘mijn toekomst op te bouwen’ en ‘zo goed mogelijk verder te gaan met mijn leven’.

De heer Baxter, die 12 was toen Rowan en zijn moeder uit elkaar gingen, zei ook dat hij de familiehond Savannah in huis nam na de tragedie en tot dusver $ 3.500 aan dierenartsrekeningen heeft betaald.

Volgens gerechtelijke documenten diende de heer Baxter de claim in binnen enkele dagen nadat hij hoorde dat de levensverzekering van $ 1.823.258 van zijn vader naar Hannah’s nalatenschap zou gaan, en niet naar hem.

Hij verklaarde ook dat hij in maart ontdekte dat hij een claim kon indienen voor het vermogen van zijn stiefmoeder, maar koos ervoor om dat niet te doen omdat hij dacht dat hij Rowans levensverzekering zou krijgen.

‘Ik denk dat ze allebei van plan zouden zijn geweest om voor mij financieel te voorzien in het geval van hun dood’, zei meneer Baxter tegen de rechtbank.

Lloyd en Suzanne Clarke omhelzen elkaar bij een wake voor hun dochter Hannah en haar drie kinderen

Afgebeeld: een sleepwagenbestuurder verwijdert de auto van mevrouw Clarke nadat Baxter hem in brand heeft gestoken in de groene buitenwijk Camp Hill in Brisbane

Hij beweerde dat zijn vader, die geen bezittingen had, de kinderbijslag van zijn moeder niet betaalde of bijdroeg aan zijn onderwijsbetalingen.

Hannah en Rowan woonden met hun kinderen in een huurwoning, voordat ze vluchtte en bij haar ouders ging wonen vanwege aanhoudende emotionele en fysieke mishandeling.

In een onthullende podcast met The Guardian Vorige week vertelden de Clarkes hoe Baxter Hannah dagelijks zou verkrachten terwijl ze ‘vreselijke’ dingen in haar oor mompelde, haar kleren uit winkels liet stelen en haar constant vertelde dat ze er ‘vreselijk’ uitzag.

De heer Baxter beweerde dat de Clarkes $ 1,8 miljoen aan levensverzekeringen hadden voor Hannah en nog eens $ 1,8 miljoen voor Rowan omdat de polis bepaalde dat de betaling naar haar moest gaan, zelfs nadat ze stierf.

Hij zei ook dat de bejaarde ouders de $ 1,5 miljoen hadden ontvangen van een Go Fund Me-campagne, die werd geschonken door goedhartige mensen om de kosten van begrafenis en levensonderhoud te dekken.

Hannah’s vervreemde echtgenoot Rowan Charles Baxter viel het gezin in een hinderlaag tijdens hun ochtendschool in Brisbane en doopte hun auto met benzine. Hannah is afgebeeld met haar grootmoeder en kinderen Trey, drie, Laianah, vier, en Aaliyah, zes

In zijn beëdigde verklaring zei de heer Baxter dat hij probeerde een relatie met Hannah en zijn broers en zussen te onderhouden toen Rowan niet thuis was. Afgebeeld: Hannah met haar zoon Trey

‘Voor zover ik weet, zijn Hannah’s ouders de begunstigden van haar overlijden … Voor zover ik weet hebben ze ook een eigen huis en zijn ze financieel gezond’, zei hij.

De jongeman woont nu bij zijn moeder en stiefvader in North Lakes, ten noorden van Brisbane, maar verbleef als tiener drie dagen per week bij zijn vader en Hannah.

De regeling duurde tot hij op een dag op 17-jarige leeftijd thuiskwam en ontdekte dat zijn vader zijn bezittingen had opgeruimd en hem had gevraagd te vertrekken.

In zijn beëdigde verklaring zei de heer Baxter dat hij probeerde een relatie met Hannah en zijn broers en zussen te onderhouden toen Rowan niet thuis was.

Hij begon in 2013 een psychiater te zien, maar zijn anti-angst- en antidepressiva in april 2020 na de brute aanval op zijn familie.

De heer Baxter, die heeft erkend dat Hannah met zijn vader worstelde, zei ook dat hij Centrelink niet kan krijgen omdat hij in Nieuw-Zeeland is geboren en geen rijbewijs heeft.

Hannah Clarke’s ouders Suzanne en Lloyd tijdens de begrafenis voor Hannah en haar drie kinderen Aaliyah, Laianah en Trey in Brisbane, maandag 9 maart

Afgebeeld: een wake voor Hannah Clarke en haar drie kinderen Aaliyah, 6, Laianah, 4, en Trey, 3, in Bill Hewitt Reserve in Brisbane, 23 februari 2019

Er is geen rechtbankdatum voor de zaak en de Clarkes hebben geen reactie ingediend.

Als het voor de rechter komt, zal het gezin worden gedwongen om de grootte en locatie van de activa in de nalatenschap bekend te maken.

In februari van dit jaar bracht de heer Baxter hulde aan Hannah door een foto op Instagram te uploaden met # SmallSteps4Hannah, de naam van een liefdadigheidsinstelling tegen huiselijk geweld die haar ouders Lloyd en Suzanne hebben opgericht.

Hij voegde hart- en vlinderemoticons toe en deelde ook een inzamelingsactie voor Hannah’s familie.

Hij veranderde destijds ook zijn profielfoto’s op sociale media in een afbeelding van Hannah in de hemel met engelenvleugels naast haar kinderen.

BRISBANE MOORD-ZELFMOORD: HOE LANDELIJK RAMPAGE ONGEVOUWEN

JANUARI 2020

Queensland Politieagenten worden opgeroepen voor een incident met familiegeweld waarbij het echtpaar zou zijn betrokken.

WOENSDAG 19 FEBRUARI – VROEGE OCHTEND:

Rowan Charles Baxter, 42, wordt gespot terwijl hij een jerrycan met brandstof vult bij een lokaal tankstation.

8.20 uur:

Baxter duikt in de witte Kia Sportage van zijn vervreemde vrouw Hannah Clarke terwijl ze zich voorbereidde op de drop-off van de school in Raven Street, Camp Hill, een rijke buitenwijk van Brisbane.

Hij doopt mevrouw Clarke, 31, en hun drie kinderen – Aaliyah, zes, Laianah, vier en Trey, drie – in benzine en steekt de auto in brand.

Buren horen een explosie die klonk als een ‘gasfles’ explosie. Er volgden minstens vier explosies.

Baxter pakt een mes uit de suv en steekt zichzelf in de borst.

Hij probeert te voorkomen dat buren zijn vrouw en kinderen redden voordat ze op straat sterven.

Mevrouw Clarke ontsnapt uit de brandende auto en schreeuwt: ‘Hij heeft benzine over me heen gegoten.’

Geschrokken getuigen zien haar huid van haar lichaam pellen.

Een heldhaftige buurman slurpt haar af in een poging haar leven te redden en lijdt zelf aan brandwonden.

Ze wordt in kritieke toestand met spoed naar Royal Brisbane en het Women’s Hospital gebracht.

WOENSDAG NACHT:

Mevrouw Clarke sterft in het ziekenhuis aan de vreselijke brandwonden die ze heeft opgelopen bij de zelfmoord door viervoudige moord.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *